NEVER OLD

Gidsen in een Europese kathedraal tijdens je zomervakantie

Altijd al een aantal weken in een Europese stad willen wonen en werken? En daarnaast iets te leren over gidsen, kerkarchitectuur en -leven? ARC geeft je die kans, ook deze zomer weer!

Wat is het? De organisatie ARC biedt je de mogelijkheid om, als student, gedurende een periode van twee tot vijf weken – in je eigen taal – gratis rondleidingen te verzorgen in bijvoorbeeld de kathedraal van Firenze, de kathedraal van Luxemburg en verder onder andere in Madrid, Oxford, Erfurt, Bordeaux, Münster, Parijs en Béziers.

Hoe werkt het? Uiteraard krijg je vooraf ter plekke een korte opleiding. Je hoeft geen kunsthistoricus te zijn; een zekere historische kennis en vertrouwdheid met het christelijk geloof is een pre, maar niet noodzakelijk. Wel moet je open staan voor mensen met een christelijke achtergrond – bezinningsmomenten zijn onderdeel van het gemeenschapsleven- en respect opbrengen voor de plek waar je verblijft. Ook word je
verwacht aan de bezoekers te kunnen overbrengen wat het christelijk geloof voor de kerkelijke gemeenschap, architectuur, kunst en geschiedenis toen en nu betekent.

En verder? Je leeft gedurende de periode in een gemeenschap met andere studentgidsen. De voertaal is daar Engels en in enkele gevallen Duits of Frans. Het gemeenschapsleven is minstens zo belangrijk als het gidsen zelf. Naast je werk is er voldoende vrije tijd om elkaar te ontmoeten en de stad
te verkennen.

Wat kost het? De vereniging bekostigt je verblijf (huisvesting, maaltijden, studiemateriaal). Je werkt verder als vrijwilliger. Reiskosten en verdere uitgaven zijn voor eigen rekening. Neem voor meer informatie eens een kijkje op: http://www.arcnederlandvlaanderen.eu.

Lijkt het je wat? Meld je aan door op bovengenoemde website het aanmeldformulier in te vullen en op te sturen. Wie weet leid jij komende zomer bezoekers rond op één van onze projecten!